Байден обмежує інвестиції США в ключові технологічні галузі Китаю – Bloomberg

Поділитися:

Президент Джо Байден ввів обмеження на інвестиції США в Китаї, щоб обмежити здатність країни розробляти військові технології та технології спостереження наступного покоління, які можуть загрожувати національній безпеці США.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Розпорядження, регулюватиме інвестиції США в деякі китайські компанії з виробництва напівпровідників, квантових обчислень і штучного інтелекту.

Він був підписаний після майже двох років обговорень, під час яких китайські яструби виступали за швидші та жорсткіші дії, тоді як інші, включаючи Міністерство фінансів, прагнули більш вузьких заходів, які займуть більше часу, щоб набути чинності.
Хоча деталі правил ще потрібно опрацювати, формулювання наказу припускає, що казначейство та ті, хто виступає за більш обережний підхід, перемогли.

Раніше в середу офіційні особи Білого дому поінформували персонал Республіканської та Демократичної партії на Капітолійському пагорбі про наказ, і початкова відповідь була прохолодною, за словами одного з співробітників Республіканської партії, який приєднався до обговорення та попросив не називати себе, оскільки брифінг був приватним.

Нагадаємо, Президент США Джо Байден має намір запросити у Конгресу схвалення нового пакету екстреної допомоги для України на суму $13 млрд.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....