Спам-бот чи бот-додаток – що обрати малому бізнесу, поради Наталії Саркісян

Поділитися:

На сьогодні уявити бізнес без цифровізації та автоматизації практично не можливо. Саме економіка є новатором у сфері різноманітних новинок та розробок, що стосуються безпосередньо клієнтоорієнтованості.

Проте досить часто малий бізнес стикається с проблемою вибору. Адже технічних рішень є багато, вони постійно удосконалюються, а від слідкувати усі тренди та новинки практично неможливо. Приміром – що обрати для бізнесу – спам-бот чи бот-додаток?

Що обрати при такому підході ми вирішили поцікавитися у керівника компанії KoliSar Наталі Саркісян. Компанія більше п’яти років працює у сфері створення бот-додатків та автоматизації бізнесу. А ще KoliSar – це сотні вдячних клієнтів, що знайшли саме своє вдале технічне рішення та спростили бізнес-процеси.

«Спам-бот – комп’ютерна програма або група (пакет) комп’ютерних програм основною або єдиною метою якої є автоматизована розсилка рекламних повідомлень – спаму. Проте, спам-бот – це вже вчорашній день, адже споживач в курсі, що таке спам, реагує на нього досить агресивно, та й розробники не сидять на місці, вирішуючи проблему спаму. Зате бот-додаток наразі здатний не тільки привабити клієнта та виявитися зручним і корисним замовнику, але й вирішує ряд нагальних проблем», – пояснює Наталя Саркісян.

Чатбот – програма, що використовує для роботи інтерфейс месенджера. Його основна функція – розпізнати запит співрозмовника й коректно на нього відреагувати. Чатбот зручний тим, що не потребує установки додатків і проходження реєстрації. Його можна знайти в знайомих усім месенджерах, і зв’язатися з ним дуже просто.

Командою  фахівців KoliSar було розроблено унікальну платформу зі створення бот- додатків під назвою KSBuilder . На платформі можна створювати бот-додатки в таких месенджерах: Telegram, WhatsApp, Facebook, Instagram, Viber.

Платформа адаптивна під різні напрямки бізнесу та допомагає вирішити ряд

Завдань, як от  маркетингова аналітика використання бот-додатків,  таргетування аудиторії та розсилки,  ведення клієнтської бази та замовлень, інтеграції з платіжними та обліковими системами, організація внутрішньої роботи компанії аналітика продажу та клієнтської бази, тощо.

На сьогодні KoliSar пропонує нестандартне рішення, що виключає скачування програми – адже перейти у бот-додаток можна за QR-кодом

Бот додаток має ряд переваг у своєму функціоналі. Приміром, мультимовність – додаток може бути перекладено кількома мовами, на запит клієнта.

Брендування, що включає розміщення промо матеріалів магазину в бот-додатку. Серед таких можна вважати також віковий контроль -обмеження функціоналу бот-додатку для користувачів не досягли

допустимих вікових категорій.

Для малого бізнесу такий бот-додаток пропонує каталог товарів – розподіл товарної сітки за категоріями зазначеними адміністрацією;

відображення фото/відео матеріалів, опис товару; кошик – збирання вибраних товарів клієнта в одному місці з можливістю видалення або додавання, прийом оплати, що включає в себе інтеграцію з платіжною системою з можливістю виставлення рахунку на оплату товарів.

Бот-додаток пропонує розміщення контактів зворотного зв’язку з магазином та можливість підключення функції живого чату з менеджером не залишаючи бот-додаток. Або оформлення послуги доставки товарів, використовуючи бот-додаток.

Клієнт через такий бот зможе залишити відгук через інтеграцію із системою збору відгуків, сайтом чи іншими сервісами клієнта.

А таргетована розсилка направлена на цільову аудиторію та включає надсилання промо матеріалів користувачам бот-додатку. Тому, можна сказати, що спам-бот є частиною універсальної програми чат-боту, який буде розроблений під конкретного клієнта.

Такий бот-додаток може бути інтегрований з будь-якою зовнішньою системою, на запит клієнта, за умови наявності API та документації з інтеграції.

Перевагою застосування такого боту для його власника є збір клієнтської бази, маркетингові розсилки із високим open rate, оперативний зворотній зв’язок з клієнтом та управління ботом і зміна контенту у зручній адмін-панелі, силами існуючих співробітників компанії без залучення зовнішніх фахівців.

Тому все більше малих підприємців. Намагаючись полегшити свою роботу обирають саме бот-додаток. А у KoliSar радо йдуть на зустріч своїм клієнтам та відгукуються на кожне побажання при індивідуальному підході до роботи.

Також у компанії радять не зволікати за замовити створення персонального боту, якщо: клієнти часто спілкуються з операторами; приходить багато повідомлень на електронну пошту, в соціальні мережі і месенджери; якщо в діяльності компанії є прості рутинні операції, на які витрачають час менеджери (перевірка наявності товару, підрахунок ціни та інші). Або ж у випадку, як власник має ідею спеціального нішевого продукту, який клієнту буде зручно викликати через месенджер.

Наші сторінки у соціальних мережах:

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...