Ресторанний бізнес в умовах війни: незламні та з турботою про клієнтів

Поділитися:

Війна перекроїла повністю погляд на ведення бізнесу та його бачення. Поняття «успішність» набуло іншого значення.

На сьогодні бути успішним бізнесом (особливо в ХОРЕКА) – це утримати те, що є і зберегти сам бізнес, працівників і гостей. Ми маємо зараз максимально докласти зусиль для підтримання економіки країни та допомоги ЗСУ, завдяки яким ми маємо змогу працювати, допомагати у відновленні країни, підтримувати працівників, бо це – особливі люди. Тільки так можлива перемога та утримання економіки країни.

Факторів, які зараз впливають на бізнес настільки багато, що ми маємо постійно пристосовуватися, змінюватися залежно від обставин ззовні. Зараз потрібно дуже багато і плідно працювати, не дивлячись на відсутність того прибутку, який мали до війни. Тільки таким чином ми дійдемо до бажаної перемоги. Важливий «скіл» на сьогодні – миттєва реакція на зміни. Якщо компанія і ТОП склад реагують на щоденні зміни ззовні, не зациклюються на довгострокових цілях, а ставлять перед собою короткострокові цілі та аналізують їх- це і є передумови для виживання у період війни. В нас немає досвіду ведення бізнесу в період війни. Його немає ні в кого, якщо розібратися досконало. Ми будуємо економіку та бізнес на власному досвіді та в даний період часу. Ніхто не вправі судити, а більш того, засуджувати, певні кроки під час проходження цього етапу, бо зараз – це досвід для майбутніх поколінь та майбутньої літератури. Кожен заклад зараз-унікальний і по-своєму веде бізнес. Важливо взяти під контроль своє мислення. Це ключовий ресурс на сьогодні. Світ змінився, змінився бізнес і ми, тому робити прогнози – не є доцільно. Потрібно максимально розвивати команду і реагувати миттєво. Також змінився гість за цей рік. Надскладні умови для бізнесу сьогодні і вийде переможцем той, хто навчиться жити і навчить свій персонал жити з невизначиним майбутнім!

Цілі Євразії на цей рік не такі амбіційні, як завжди, але теж дуже важливі . Це зосередження на стандартизації, розвитку мережі, вдосконалення операційної системи, відбудування міцної структури компанії. Важливо зберегти всі ресторани та продовжити працювати.  Нажаль нам прийшлося прийняти дуже важливе і важке рішення припинити оренду в ТЦ «Оушен Плаза». На сьогодні ми повністю вийшли з ТЦ і діяльність Євразії просто неможлива в даному ТЦ за відомих усім умов. Це дуже важко закривати заклад, який пропрацював успішно 7 років і вже мав свою історію та «обличчя». Кожен наш заклад – це як дитина для мене, яку ти спочатку народжуєш, навчаєш, даєш досвід та плекаєш. Але це неминучий процес і іноді дуже важливо слухати свої установки та не зраджувати меті та цінностям. Важко, але йдемо далі…

Минулого року в один із закладів мережі Євразія поцілили ворожі ракети і геть зруйновано гарний і сучасний ресторан в ТЦ «Ретровілль». На сьогодні ми вже розпочали відновлення та відбудову в ТЦ на Виноградарі. Хочеться відтворити ту атмосферу, яка там була до вторгнення. Нажаль на сьогодні ми відкриємо для гостя лише перший поверх закладу.  Хоча від досить великий по площі і всім вистачить місця і уваги .

Автор: Оксана Тихоненко, керуючий партнер мережі ресторанів «Євразія»

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....