росію позбавлять нафтогазових доходів

Поділитися:

Міністри фінансів Великої сімки проведуть переговори щодо вирішення глобальних закупівель російської нафти за фіксованою ціною. Це послабить тиск на енергетичний ринок та скоротить загальні доходи росії від сирої нафти.

Як повідомляє Bloomberg, за словами офіційних осіб США, міністр фінансів Джанет Йеллен та її колеги обговорять цей захід на засіданні 3 вересня. План дозволить покупцям російської нафти за обмеженою ціною продовжувати отримувати важливі послуги, такі як фінансування та страхування танкерів.

«Ми вважаємо, що це найефективніший спосіб сильно вдарити по доходах путіна, і це призведе не лише до падіння доходів путіна від нафти, а й до зниження світових цін на енергоносії», – заявила прессекретарка Білого дому Карін Жан-П’єр. «У п’ятницю ми дізнаємося більше про те, як це працюватиме, і це стосується не лише нас — це також партнерство з нашими союзниками, Великою сімкою. Тому ми вважаємо, що це справді спосіб завдати фінансового удару по росії», – зазначила вона.

Неясно, якою буде цінова стеля чи які країни приєднаються до зусиль. Офіційні особи США стверджують, що дозвіл глобальних закупівель на рівні цінової межі або нижче призведе до того, що інші покупці прагнутимуть такої ж знижки, і зрештою зменшить дефіцит на ринку, знизить глобальні базові ціни і змусить росію робити додаткові знижки на свій експорт.

Нагадаємо, з 1 листопада Сербія не буде отримувати нафту з росії. Заборона запроваджується через пакет санкцій Європейського Союзу.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...