Камала Гарріс: Переговори з Путіним без України неможливі

Поділитися:

8 жовтня 2024 року кандидатка на пост президента США Камала Гарріс зробила важливу заяву щодо війни в Україні. Вона категорично виключила можливість переговорів з російським президентом Володимиром Путіним без участі української сторони. В інтерв’ю для CBS News Гарріс підкреслила, що будь-які домовленості щодо майбутнього України мають бути досягнуті за участю українського уряду.

“Майбутнє України повинно вирішуватися за участю самої України. Ми не можемо ігнорувати її суверенітет та право на самовизначення,” – заявила Гарріс. Вона також додала, що будь-які двосторонні переговори з Путіним без України не матимуть сенсу і не принесуть тривалого миру.

Ця заява Гарріс викликала широкий резонанс у міжнародній спільноті. Багато країн підтримали її позицію, наголошуючи на важливості дотримання міжнародного права та участі України у всіх мирних процесах. Водночас Гарріс ухилилася від відповіді на питання про можливий вступ України до НАТО, зазначивши, що це питання буде розглядатися у відповідний час.

Ця позиція Гарріс підкреслює її рішучість у підтримці України та її прагнення до справедливого і тривалого миру в регіоні.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...
1 Жовтня 2024 року - 13:50
Мін’юст подав позов про конфіскацію активів російського олігарха Фрідмана та...