Сезон прибутків випробує ринок S&P 500 після зростання на 8 трильйонів доларів, – Bloomberg

Поділитися:

Після бурхливого початку року на фондовому ринку трейдери зважають на низку ризиків: від економічних побоювань до невизначеності процентних ставок та страху перед виборами. Але, мабуть, найважливіша змінна цього тижня — прибутки компаній.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

У 2024 році індекс S&P 500 зріс приблизно на 20%, додавши до своєї ринкової капіталізації понад 8 трильйонів доларів. Це зростання значною мірою було зумовлене очікуванням пом’якшення монетарної політики та стійкими прогнозами прибутку.

Однак ситуація може змінитися, оскільки аналітики зменшують свої очікування щодо результатів третього кварталу. Відповідно до даних Bloomberg Intelligence, компанії, що входять до S&P 500, очікують збільшення квартальних прибутків на 4,7% порівняно з минулим роком. Це нижче прогнозів у 7,9% від 12 липня і є найслабшим зростанням за чотири квартали.

«Цього разу сезон прибутків буде важливішим, ніж зазвичай», — сказав Адам Паркер, засновник Trivariate Research. «Нам потрібні конкретні дані від компаній».

Інвестори прагнуть побачити, чи компанії відкладають витрати, чи сповільнився попит і чи поводяться клієнти інакше через геополітичний ризик і макроневизначеність, зазначив Паркер. «Саме тому, що у світі багато чого відбувається, корпоративні прибутки та керівництво зараз мають особливе значення», — додав він.

Звіти від великих компаній починають надходити цього тижня, зокрема від Delta Air Lines Inc. у четвер, а JPMorgan Chase & Co. і Wells Fargo & Co. — у п’ятницю.

«Сезони прибутків, як правило, є позитивними для акцій, — сказав Бінкі Чадха, головний спеціаліст із фондового ринку США та глобальний стратег Deutsche Bank Securities Inc. — Але сильне зростання та позиціонування вище середнього, що відбувається цього сезону прибутків, свідчать про приглушену реакцію ринку».

Нагадаємо, заплановані зміни податку на нафту і газ у Великій Британії можуть змусити TotalEnergies SE скоротити капітальні витрати та реструктуризувати діяльність у країні.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...
1 Жовтня 2024 року - 13:50
Мін’юст подав позов про конфіскацію активів російського олігарха Фрідмана та...