Останні новини:

Байден: Тривалий страйк у портах стане «техногенною катастрофою»

Поділитися:

Президент Джо Байден посилив тиск на портових роботодавців і судноплавні компанії США, закликаючи їх відновити переговори з докерами, які страйкують. Він попередив, що тривалий страйк може перетворитися на «техногенну катастрофу», закривши всі великі контейнерні порти на узбережжі Атлантичного океану та Мексиканської затоки.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Байден зробив цю заяву перед від’їздом для оцінки шкоди від урагану Хелен, який спричинив економічну та гуманітарну кризу на південному сході США.

“Останнє, що нам потрібно на додаток до цього, — це техногенна катастрофа: те, що відбувається в портах,” – сказав Байден у середу. Він зазначив, що шість компаній контролюють порти і отримали «неймовірні прибутки», закликавши їх відновити переговори.

“Настав час їм сісти за стіл і провести цей страйк,” – додав він.

Міжнародна асоціація морських вантажників закликала своїх членів залишити роботу рано вранці у вівторок, коли закінчився термін їхнього трудового договору з Морським альянсом США. Дві групи знаходяться в глухому куті щодо зарплат і, можливо, більш складного питання – автоматизації.

USMX, як називається група, стверджує, що профспілка не торгувала сумлінно з моменту скасування переговорів у червні. За кілька годин до опівночі та за наполегливою пропозицією Білого дому група запропонувала збільшити заробітну плату офшору майже на 50% протягом нового шестирічного контракту, порівняно з попередньою пропозицією майже на 40%. ILA відхилила пропозицію.

Нагадаємо, заплановані зміни податку на нафту і газ у Великій Британії можуть змусити TotalEnergies SE скоротити капітальні витрати та реструктуризувати діяльність у країні, заявив головний виконавчий директор компанії Патрік Пуйанн.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Жовтня 2024 року - 13:50
Мін’юст подав позов про конфіскацію активів російського олігарха Фрідмана та...
29 Вересня 2024 року - 22:38
У жовтні 2024 року Міністерство оборони України планує запустити новий...
27 Вересня 2024 року - 14:08
Найбільш затребувані на ринку праці – робітничі спеціальності
25 Вересня 2024 року - 11:00
«Аптека 9-1-1» та Київський медичний університет напередодні Дня фармацевтичного працівника...