Глобальне зниження ставок: ФРС задає тон на 2025 рік

Поділитися:

Оскільки останні сліди глобального інфляційного шоку зникають, перехід до зниження вартості запозичень ось-ось збереже імпульс, оскільки економіки крокують до нового року, повного невідомості.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“,

Тепер, коли Федеральна резервна система США приєдналася до аналогів із багатих країн світу з власним початковим зниженням процентної ставки, тривожні занепокоєння щодо споживчих цін все більше готові поступитися місцем занепокоєнням щодо зростання в усьому світі, повідомляє Bloomberg Economics.

Його загальний показник витрат на запозичення для розвиненої економіки показує зниження майже на 40 базисних пунктів від теперішнього моменту до кінця року, а до кінця 2025 року – подальше падіння, яке загалом перевищить більш ніж удвічі цю суму.

Незважаючи на те, що ФРС тепер візьме на себе відповідальність за глобальне пом’якшення, зміщення нижче, ймовірно, буде широко поширеним, оскільки більшість решти Великої семи залишиться на борту, і навіть такі країни, які відмовляються, як Норвегія та Австралія, ймовірно, приєднаються до цього належним чином.

Але питання без відповіді не дають спокою, серед яких ключове місце мають вибори в США в листопаді. Важко здогадатися, наскільки Дональд Трамп, який вступить на посаду в січні, може відрізнятися від Камали Гарріс, але — якщо його повністю реалізувати — його політика щодо податків, тарифів та імміграції матиме серйозні наслідки для економіки США — а також для ФРС.

Що б не трапилося, тривалий період активності центрального банку, на відміну від нещодавньої перерви в застосуванні вищих за довші ставки, ймовірно, закріпиться.

Нагадаємо, перше півріччя 2024 року було непростим для глобального фінтех-ринку на тлі високих відсоткових ставок та значної геополітичної невизначеності у світі.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Жовтня 2024 року - 13:50
Мін’юст подав позов про конфіскацію активів російського олігарха Фрідмана та...
29 Вересня 2024 року - 22:38
У жовтні 2024 року Міністерство оборони України планує запустити новий...
27 Вересня 2024 року - 14:08
Найбільш затребувані на ринку праці – робітничі спеціальності
25 Вересня 2024 року - 11:00
«Аптека 9-1-1» та Київський медичний університет напередодні Дня фармацевтичного працівника...