Зусилля Зеленського по підтримці стикається з напруженням передвиборчої кампанії в США, – Bloomberg

Поділитися:

Зусилля президента Володимира Зеленського цього тижня до більшої підтримки України в її боротьбі з вторгненням Росії вплинув на політичну турбулентність у США на тлі розпалу президентської кампанії.

Про це повідомляв Telegram “Перший Бізнесовий“.

Він не отримає очікуваної зустрічі з Дональдом Трампом, який скептично ставився до допомоги Україні, поки президент України перебуває в США на Генеральній Асамблеї Організації Об’єднаних Націй і зустрічах у Вашингтоні, повідомили люди, близькі до кандидата від Республіканської партії, попросивши не зустрічатися з ним. Визначені для обговорення питання не є публічними.
У прес-службі Зеленського не відразу відповіли на запит про коментар.

Український президент рекламував новий «план перемоги», який він збирається представити президенту Джо Байдену у Вашингтоні в четвер, шукаючи додаткової підтримки для боротьби, яка буде йти третю зиму без жодних ознак прориву на полі бою.
Але він почав свій візит до США з кроків, які, на думку людей, віддалили табір Трампа. Деякі республіканці в Конгресі також критикували Зеленського.

Першою була зупинка Зеленського на вихідних на артилерійському заводі в рідному місті Байдена в Пенсільванії, де був присутній губернатор штату від Демократичної партії. Потім було інтерв’ю, в якому він поставив під сумнів обіцянки Трампа вести переговори про швидке припинення війни в разі обрання.

Поява в ключовому штаті на полі битви викликала гнів республіканців на Капітолійському пагорбі, деякі з них вважали це потенційно вигідним для суперниці Трампа від Демократичної партії, віце-президента Камали Гарріс.

Наглядовий комітет Палати представників заявив, що відкриває розслідування того, що він назвав «використанням адміністрацією Байдена-Гарріс ресурсів, фінансованих платниками податків, для перельоту президента України Володимира Зеленського до Пенсільванії для агітації за віце-президента Камали Гарріс». Білий дім не відразу відповів на запит про коментар.

Тим часом республіканські яструби оборони в Палаті представників, включаючи голів ключових комітетів, вимагали від адміністрації Байдена оприлюднити несекретну версію своєї стратегії в Україні.

За словами законодавців, адміністрація подала секретну стратегію через кілька місяців після встановленого Конгресом терміну.
«Рішення засекретити його є неприйнятним», — йдеться в заяві.

Нагадаємо, Західні офіційні особи намагалися знизити очікування щодо плану припинення війни, який президент Володимир Зеленський представляє в Нью-Йорку цього тижня, заявивши, що вони не бачать у ньому прориву в конфлікті з Росією.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
25 Вересня 2024 року - 11:00
«Аптека 9-1-1» та Київський медичний університет напередодні Дня фармацевтичного працівника...
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...