Зеленський підштовхне Байдена до запрошення України в НАТО, – Bloomberg

Поділитися:

Володимир Зеленський підштовхуватиме президента США Джо Байдена надати офіційне запрошення приєднатися до НАТО та взяти на себе зобов’язання щодо постійних поставок передової зброї в рамках «плану перемоги» президента України, щоб покласти край війні з Росією.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Очікується, що Зеленський представить план, який вимагає чіткого шляху до членства в Європейському Союзі, а також інших економічних і безпекових домовленостей, Байдену під час їхньої зустрічі у Вашингтоні 26 вересня, за словами людей, обізнаних із цим питанням. Вони уточнили, що ця інформація є конфіденційною.

Напередодні загальних дебатів на Генеральній асамблеї ООН, які розпочнуться у Нью-Йорку у вівторок, Зеленський планує відвідати завод у Пенсільванії, який виробляє одні з найнеобхідніших боєприпасів для захисту України від Росії.

Він відвідає завод, який виробляє 155-міліметрові артилерійські снаряди, котрі важливі для військових зусиль Києва. Україна зіткнулася з серйозною нестачею снарядів у Донецькій області перед тим, як розпочала вторгнення в Курськ у серпні, заявив Зеленський минулого тижня.

Протягом кількох днів у США Зеленський також обговорюватиме свій план із кандидатами в президенти Камалою Гарріс і Дональдом Трампом і членами Конгресу від обох партій, а також оприлюднить його для союзників та інших партнерів.

Нагадаємо, віце-президент Камала Гарріс планує цього тижня оприлюднити нову економічну політику.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
25 Вересня 2024 року - 11:00
«Аптека 9-1-1» та Київський медичний університет напередодні Дня фармацевтичного працівника...
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...