Останні новини:

Байден вирішив зосередитися на підтримці України перед виборами

Поділитися:

Президент США Джо Байден планує використати решту місяців свого перебування в Білому домі для того, щоб забезпечити Україні «найкращу можливу позицію для перемоги» у війні з Росією, заявив у суботу радник із національної безпеки Джейк Салліван, пише Voice of America (VOA).

Виступаючи дистанційно на форумі в Києві, Салліван підтвердив, що Байден зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським на Генеральній Асамблеї ООН у Нью-Йорку наприкінці цього місяця, щоб обговорити подальшу підтримку з боку США.

«Президент Зеленський сказав, що врешті-решт ця війна має закінчитися шляхом переговорів, і нам потрібно, щоб вони були сильні в цих переговорах», — сказав Салліван, підкресливши, що Україна сама визначить час для будь-яких переговорів із Росією.

Ця заява послідувала за обміном полоненими між Росією та Україною за посередництва Об’єднаних Арабських Еміратів і триваючими наступальними діями Росії на сході України.

Салліван визнав затримки в доставці допомоги, пославшись на логістичні проблеми, а не на політичні коливання.

«Це не питання політичної волі», — сказав Салліван. «Але з огляду на те, з чим зіткнулася Україна, ми повинні робити більше, і ми повинні робити краще».

Термін повноважень Байдена закінчується в січні, а восени в США пройдуть вибори. Після виступу на червневих дебатах проти Трампа Байден вийшов із президентських перегонів і підтримав Гарріс як кандидатку від демократів.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...