Україна заявляє, що втратила F-16 під час авіаудару Росії, – Bloomberg

Поділитися:

Українські військові заявили, що втратили один зі своїх винищувачів F-16 американського виробництва в результаті катастрофи, в результаті якої загинув пілот, коли літак намагався відбити російську повітряну атаку в понеділок.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Інцидент стався в понеділок, коли країна зазнала найбільшої атаки безпілотників і ракет з початку війни більше двох років тому, коли Москва завдала удару по її енергетичній інфраструктурі, йдеться в пості Генерального штабу у Facebook у четвер.

Пілот Олексій Месь був найкращим українським льотчиком, повідомили в Західному командуванні країни.

Україна отримала свою першу поставку F-16 від союзників по НАТО минулого місяця в рамках довгоочікуваного кроку, спрямованого на посилення її здатності відбивати російські атаки. Сполучені Штати спочатку утримувалися від надання літака, посилаючись, серед іншого, на серйозну підготовку українських пілотів. За даними The Wall Street Journal, які раніше повідомляли про катастрофу, наразі доставлено шість літаків.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський представить Джо Байдену план, як змусити Росію припинити вторгнення в його країну.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи