У Білому домі не змінили думку стосовно зняття обмежень на далекобійні удари по РФ

Поділитися:

Переговори з Україною щодо перспектив збільшення глибини ударів по території Росії американськими озброєннями тривають. Проте ці обговорення не мають наміру виносити на публіку.

Про це заявив радник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі, коментуючи заклик президента України Володимира Зеленського щодо зняття обмежень на далекобійні удари по Росії.

“Це не нове бажання президента Зеленського, він висловлював нам свої занепокоєння приватно, і він, безумовно, оголошував про свої занепокоєння всім публічно. І ми розуміємо, чому він це робить – його країну атакують. Але, як я багато-багато разів казав, – ми будемо продовжувати розмови з українцями, але ми будемо зберігати їх приватними, і я не маю жодних змін щодо нашої політики щодо американського озброєння, про які можна було б говорити сьогодні”, – сказав американський високопосадовець. 

Нагадаємо, США не хочуть давати Україні дозвіл на удари своєю далекобійною зброєю по території РФ – у надії в майбутньому перезавантажити свої відносини з Москвою.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...