ЗСУ внаслідок вдалої контратаки просунулися у Вовчанську та Стариці, а ворог має успіх біля Торецька та Сіверська, — ISW

Поділитися:

Збройні сили України сили нещодавно відновили втрачені позиції у Вовчанську та сусідньому селі Стариця в Харківській області, тоді як росіяни просунулися поблизу Сіверська і Торецька (Донецька область).

Про це йдеться у новому зведенні Інституту вивчення війни.

Українські сили нещодавно відновили деякі тактичні позиції на північний схід від Харкова внаслідок контратакувальних дій. На кадрах з підтвердженою геолокацією від 24 червня видно, як українські військові ведуть вогонь зі стрілецької зброї по російських військах у північно-східній частині Вовчанська. Це вказує на те, що ЗСУ відновили деякі позиції вздовж вулиці Хлібороба, констатують в ISW.

Геолоковані кадри від 24 червня також свідчать, що українські сили відновили позиції в центрі села Стариця (на південний захід від Вовчанська). Водночас повідомляється, що росіяни продовжують атакувати поблизу Вовчанська та в самому місті, а позиційні бої тривали поблизу села Глибоке.

Інфографіка: ISW

Тим часом росіяни просунулися на Торецькому напрямку на тлі продовження російських атак в цьому районі. Геолоковані кадри від 24 червня свідчать, що окупанти нещодавно просунулися в районі східніше від села Дружба (на північний схід від Торецька). Український Генштаб також повідомляв, що російські війська проводили штурми поблизу сусідніх із Торецьком сіл Північне, Південне та Нью-Йорк.

Інфографіка: ISW

ISW також помітив докази просування окупантів на Сіверському напрямку. Кадри від 23 червня зафіксували, як підрозділи російського 119-го повітряно-десантного полку (106-та гвардійська дивізія ВДВ армії РФ) встановлюють російський прапор на південному сході села Роздолівка (на південь від Сіверська). 24 червня бої тривали на схід від Сіверська біля Верхньокам’янського; на північний схід від Сіверська поблизу Білогорівки; і на південь від Сіверська біля Роздолівки та Виїмки 24 червня.

Нагадаємо, Москва отримала суттєву кількість північнокорейських артилерійських снарядів і далекобійні ракети.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
27 Вересня 2024 року - 14:08
Найбільш затребувані на ринку праці – робітничі спеціальності
25 Вересня 2024 року - 11:00
«Аптека 9-1-1» та Київський медичний університет напередодні Дня фармацевтичного працівника...
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...