Останні новини:

Nvidia Corporation впевнено випереджає конкурентів завдяки технологіям AI, – Bloomberg

Поділитися:

Nvidia стає найдорожчою компанією світу. Експерти пояснюють це тим, що набирає обертів технологія AI. Зростання компанії підвищило її ринкову капіталізацію, про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Акції компанії останнім часом зросли на 3,5% до 135,58 доларів США за акцію – саме такі цифри були показані у вівторок. Таким чином ринкова вартість компанії станом на зараз становить близько 3,3 трильйона доларів США та випереджає аналогічні показники над акціями Microsoft Corp. і Apple Inc.

Раніше цього місяця Nvidia випередила Apple за ринковою вартістю вперше з 2002 року, а от останніми днями обидві компанії рухалися то вперед, то назад у рейтингах. Минулого тижня Apple також випередила Microsoft і ненадовго зайняла перше місце.
Рейтинги ці прямо вказують на те, як багато уваги сьогодні виробники та інвестори приділяють технології ШІ.

Nvidia вважається найбільшим і першим бенефіціаром цієї технології, а на додаток саме ця компанія домінує на ринку завдяки своїм дуже затребуваним мікросхемам. Вони допомагають центрам обробки даних виконувати складні обчислювальні завдання, необхідні для додатків ШІ. Зокрема, і без того високий попит на його прискорювачі H100 останнім часом стрімко зростає, що допомогло збільшити продажі виробника мікросхем більш ніж на 125% минулого року.

Нагадаємо, якщо Дональд Трамп виграє вибори та повернеться до Білого дому, то почне запроваджувати нові податки.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи