Ворог атакував одразу 10 населених пунктів на Авдіївському напрямку та має просування – ISW

Поділитися:

Російські військкори стверджували про просування окупантів біля Первомайського та далі в межах Нетайлового. Українські військові змінили позиції на певних ділянках, розповіли в ISW.

Збройні сили Російської Федерації просунулися в районі Авдіївки Донецької області. Зокрема, біля Уманського та досягли траси С-051801 Новоселівка Перша — Уманське — Яснобродівка. Про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни в щоденному звіті за 14 травня.

“Російські війська нещодавно трохи просунулися на захід від Авдіївки та продовжили наземні атаки в цьому районі”, — йдеться у повідомленні.

Згідно з геолокаційними кадрами від 14 травня, противник просунувся на південь від Уманського та дійшов до траси Новоселівка Перша —Уманське — Яснобродівка. За словами російських військкорів, ЗС РФ нібито просунулися на південь від Первомайського та далі в межах Нетайлового, проте аналітики ISW не знайшли візуального підтвердження цього.

Карта бойових дій на Покровському напрямкуFullscreen
Покровський напрямок

Ситуація на Покровському напрямку: зміни на фронті за даними Генштабу ЗСУ

У Генштабі ЗСУ повідомили, що українські військові відбили 33 атаки ЗС РФ на напрямках Очеретине — Новоолександрівка, Архангельське — Євгенівка, Архангельське — Калинове, Архангельське — Новоолександрівка, Соловйове — Сокіл, Очеретине — Соловйове, Новобахмутівка — Соловйове, Семенівка — Новоселівка Перша, Семенівка — Уманське, Орлівка — Новоселівка Перша, Тоненьке — Уманське, Тоненьке — Нетайлове, Піски — Нетайлове.

На окремих напрямках через штурмові дії ворога та інтенсивний вогонь ЗСУ змінили позиції для збереження життів особового складу та покращення тактичного положення.

Нагадаємо, 7 травня заступниця голови Комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Мар’яна Безугла повідомила, що за Авдіївкою на Донбасі не були збудовані укріпрайони, де можна було б стримувати противника.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи