У США знову бояться ядерної відповіді росіян

Поділитися:

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван боявся, що Росія завдасть ядерного удару по Америці, якщо вона виділить занадто багато зброї Україні. 

Як інформує Puck News заявив голова іноземного комітету Палати представників Майкл Маккол.

Він зазначив, що радник Байдена Салліван дуже обережний і є “несміливим”, побоюючись застосування ядерної зброї.

“Купився на ідею, що якщо ми дамо надто багато, то Росія застосує проти нас тактичну ядерну зброю. Більшість розвідданих, які я бачив, свідчать про те, що вони цього не зроблять. Тому що це змінило б правила гри для всіх”, – заявив Маккол.

Він додав, що Саллівана підтримує у цьому питання і Байден. Маккол зазначив, що на початку великої війни державний секретар Ентоні Блінкен виступав за передачу Україні польських винищувачів МіГ-29, а тому допомогу Україні гальмує не він, а саме Салліван.

“Це дуже боязка реакція. Мені подобається доктрина Коліна Пауелла. Ти або у справі, або ні. Не зупиняйся на півдорозі. Знаєте, ми даємо Путіну саме те, що він хоче. Це патова ситуація. Війна на виснаження. І він має більше людей, щоб кинути їх на фронт”, – резюмував конгресмен.

Нагадаємо, конгресвумен від Республіканської партії Вікторія Спартц заявила, що не голосуватиме за запропонований Сенатом США пакет допомоги Україні у розмірі 60 мільярдів доларів. 

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
17 Жовтня 2024 року - 12:50
Зараз чернігівські пивовари представляють потужний всеукраїнський бренд
15 Жовтня 2024 року - 12:06
Тривалий вплив колишніх європейських імперій на зростання є основою дослідження...
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...