Радник Байдена бачить обмежений вплив на інфляцію від атак у Червоному морі – Вloomberg

Поділитися:

Радник президента Джо Байдена з енергетичної безпеки заявив, що напади повстанців-хуситів на комерційні судна в Червоному морі є обмеженими, і пообіцяв продовжувати дії США, спрямовані на обмеження здатності підтримуваного Іраном угруповання підривати ринки.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Тиск витрат був більшою мірою на логістику, ніж на енергетичні товари, сказав Амос Хохштейн в ефірі CBS Face the Nation у неділю. «Витрати зростають», — сказав Хохштайн. «Але якщо ви подивитеся на те, на що вони впливають, інфляційний вплив відносно приглушений».

Два місяці ракетних, безпілотних і викрадення атак на цивільні кораблі в Червоному морі спричинили найбільше відволікання міжнародної торгівлі за десятиліття, підвищивши світові витрати на доставку та змусивши сотні вантажних суден вибрати альтернативні маршрути. Проте ціни на нафту нижчі, ніж 7 жовтня, коли напад бойовиків ХАМАС на Ізраїль спровокував війну між двома сторонами.

«Ми збираємося продовжувати працювати над консолідацією зусиль направлених проти хуситів», – сказав Хохштайн.

Нагадаємо, США заявили, що підтримувані Іраном бойовики вбили трьох військовослужбовців і поранили ще 25 під час атаки безпілотника поблизу сирійського кордону, що стало першою загибеллю американців під час ворожої атаки після початку війни Ізраїлю та ХАМАС.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...