Прогноз інфляції в США залишається стабільним – Вloomberg

Поділитися:

Згідно з опитуванням Федерального резервного банку Нью-Йорка, інфляційні очікування споживачів у США були переважно стабільними в серпні, але домогосподарства стали більше занепокоєні своїми фінансами та більш песимістичними щодо ринку праці.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Середні інфляційні очікування на рік вперед трохи зросли минулого місяця до 3,6% з 3,5% у липні, повідомила ФРС Нью-Йорка в понеділок. Очікування того, якою буде інфляція протягом трьох років, знизилися до 2,8% з 2,9%. А прогноз щодо інфляції за п’ять років підвищився до 3,0% з 2,9%.

Були більш помітні зміни в тому, як споживачі бачать свої фінанси. «Уявлення про поточні кредитні умови та очікування щодо майбутніх умов погіршилися», — йдеться у заяві ФРС Нью-Йорка.

Респонденти сказали, що вважають, що через рік рівень безробіття буде вищим. Передбачувана ймовірність втрати роботи протягом наступного року зросла на 2 відсоткових пункти до 13,8%, найвищого показника з квітня 2021 року. Шанси добровільної зміни роботи протягом наступного року зросли на 1,9 відсоткового пункту до 18,9% у серпні. Збільшення для обох запитань було найбільшим для людей із середньою освітою або менше та річним доходом нижче 50 000 доларів США.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...
1 Жовтня 2024 року - 13:50
Мін’юст подав позов про конфіскацію активів російського олігарха Фрідмана та...