Макрон закликав до переговорів з рф на умовах Києва

Поділитися:

У Франції вважають переговори України з росією необхідними та неминучими. Щоправда, при цьому додають – Київ сам має вирішувати: де, коли та на яких умовах. Відповідну заяву зробив французький президент Еммануель Макрон під час пресконференції в Єгипті на саміті COP27, що транслювалась у ефірі TF1 INFO.

За його словами, Україна, щоб покласти край війні, має «у якийсь момент» відновити переговори.

«Я зі свого боку, як і раніше, переконаний і припускаю, що навіть зараз, у якийсь момент, нам доведеться повернутися за стіл переговорів», – заявив Макрон, і додав, що, враховуючи «високу напруженість на місцях», зокрема, відключення електроенергії та води, з якими зіштовхнулися українці у зв’язку з російськими ударами, навряд чи можна висувати будь-які радикальні умови.

«Нинішній контекст не дозволяє давати оперативні роз’яснення щодо цього», – додав Еммануель Макрон.

Тим часом видання The Washington Post, посилаючись на свої джерела, повідомляло, що Білий дім у приватному порядку нібито закликає Київ продемонструвати готовність до переговорів з росією.

Натомість в Офісі президента України нагадують: Україна ніколи цілковито не відмовлялася від перемовин з росією, але має чітку умову – виведення російських сил з її території.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...