Зеки з ПВК «Вагнер» відмовляються воювати в Україні

Поділитися:

Завербовані Пригожиним російські ув’язнені з ПВК Вагнера почали відмовлятися воювати в Україні через успіхи ЗСУ у Харківській області.

Про це у Twitter повідомив американський журналіст Джек Детч із посиланням на слова високопосадовця Міністерства оборони США.

За його словами, «Вагнер» намагається відправити на війну в Україну 1500 засуджених злочинців, але багато хто чинить опір.

«Успішний наступ України з метою відвоювати більшу частину Харківської області надихнув багатьох російських добровольців відмовитися від бою», – процитував Детч слова чиновника Пентагону.

«За нашими відомостями, Вагнер зазнає великих втрат в Україні, особливо серед молодих і недосвідчених бійців», – сказав чиновник.

За даними Пентагону, кремль намагається знайти все більше найманців для поповнення своїх величезних втрат, а росіяни «працюють настільки погано, що новини з Харківської області надихнули багатьох російських добровольців відмовитись від бою».

Про те, що у російських колоніях йде вербування ув’язнених для участі у війні у складі ПВК Вагнера, ЗМІ повідомляють ще з початку липня. Агітацією займався особисто путінський олігарх Євген Пригожин, якому належить ПВК Вагнера. За інформацією ЗМІ, він уже завербував близько тисячі ув’язнених для війни Росії проти України.

Нагадаємо, 19 вересня в Генштабі ЗСУ заявили, що армія росії тягне 400 ув’язнених із Тамбова на війну в Україні.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...