ЗСУ продовжують контрнаступ – на черзі Куп’янськ

Поділитися:

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) не виключають, що Збройні сили України можуть вибити російських загарбників із міста Куп’янська на Харківщині у найближчі три доби. У свіжому звіті експерти додають, що 8 вересня українським захисникам вдалося просунутися на 20 км до населеного пункту.

«Українські війська, ймовірно, захоплять Куп’янськ упродовж наступних 72 годин, серйозно погіршивши, але не повністю розірвавши російські наземні лінії зв’язку з Ізюмом», – йдеться у зведенні.

З огляду на те, що кремль і російське міноборони уникають коментувати контрнаступальні дії ЗСУ на Харківському напрямку, – в ISW наголошують, що це спричиняє тріщини в російському інформпросторі та підриває довіру до російського командування».

Аналітики також вказують на високу швидкість просування українського війська на Харківському напрямку та його здатність завдати ударів по російських об’єктах у Куп’янську, що спричиняє паніку з-поміж росіян у тилових містах.

Радник очільника Офісу президента Михайло Подоляк пояснив, що Куп’янськ слугує ключовим логістичним вузлом російських загарбників.

«Куп’янськ – це ключове стратегічне місце, через яке все харківське угрупування російських військ отримувало поповнення та резерви. Це такий ключовий транспортний вузол, який треба буде забрати й уже після цього дивитися, чи нам йти на північ, чи трохи вниз на південь. У такий спосіб розрізати це угрупування російських військ і не давати їм можливості працювати в режимі постійного пересування резервів», – уточнив він.

У ЦРУ російське вторгнення в Україну вже назвали провалом: контратаки ЗСУ на півдні та навколо Харкова продемонстрували, що президент росії володимир путін дуже недооцінив мужність і здатність України вести бойові дії.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...