Українцям в телевікторині пропонували отруйні призи

Поділитися:

Протягом лютого-березня 2023 року в одній з телевікторин на українському каналі телеглядачам видавали призи – пляшки алкоголю. Як потім вдалося зясувати – напій містив отруту талій.

Про це повідомив Науковий центр превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки імені академіка Медведя МОЗ України.

Виявилось, що отруйна речовина містилася в пляшках рому, який і розігрували у телестудії. Експерти взяли алкоголь для аналізів та зясували, що саме містить напій в своєму складі.

«З метою профілактики подальших отруєнь високотоксичною речовиною – талієм просимо вжити заходів для подальшого інформування сімейних лікарів, лікарів бригад екстреної та невідкладної медичної допомоги, а також лікарів неврологічних відділень і відділень інтенсивної терапії про загрозу розповсюдження через мережу інтернет смертельно небезпечної і контрафактної алкогольної продукції» – такий висновок експерти Наукового центру надіслали  Головного державного санітарного лікаря МОЗ Ігора Кузіна.

Також спеціалісти зауважують, що на сьогодні в Україні відсутні антидоти проти отруєння талієм. А саме отруєння несе низку розладів, зокрема це стосується неврології.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...
15 Квітня 2024 року - 23:08
Понад чотири місяці студенти проходять навчання в соціальній акторській школі...
12 Квітня 2024 року - 13:41
Hillel IT School підписують у “Вчасно” навіть інструктажі з питань...
11 Квітня 2024 року - 12:05
Сьогодні, 11 квітня, Верховна Рада ухвалила Закон про мобілізацію