Зеленський передав президенту Туреччини список полонених, яких утримує РФ

Поділитися:

Володимир Зеленський під час зустрічі з президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом передав йому список українців, зокрема кримських татар, яких незаконно утримує Росія.

Під час зустрічі Володимир Зеленський подякував Реджепу Таїпу Ердогану та народу Туреччини за підтримку незалежності й територіальної цілісності нашої держави, за підтримку всіх наших людей. Окремо він висловив вдячність турецькому лідеру за зусилля щодо звільнення українських громадян із російського полону.

Президент Зеленський зазначив, що завдяки посередництву Туреччини Україні вдалося досягти значних гуманітарних результатів: “Зараз ми розраховуємо на подальші зусилля”.

“Я передав сьогодні список наших громадян України, зокрема кримських татар, які були репресовані Росією на окупованій території України та утримуються в російських тюрмах і таборах у надзвичайно жорстоких, нелюдських умовах. Маємо звільнити їх усіх – і воїнів, і цивільних, і тих, хто був захоплений у полон при захисті свого народу, і тих, хто зазнає російських репресій тільки через те, ким він чи вона є, – українці, кримські татари, усі… Такі, як Наріман Джелял, Леніє Умєрова, Сервер Мустафаєв та всі інші наші незаконно полонені”, – зазначив президент України.

Зі свого боку президент Турецької Республіки наголосив на підтримці територіальної цілісності, суверенітету й незалежності України.

Реджеп Тайїп Ердоган також акцентував, що кримські татари самовіддано борються за відновлення територіальної цілісності України, і його держава й надалі підтримуватиме кримськотатарський народ.

“Кримські татари в Україні є одним із важливих чинників посилення дружби між двома нашими країнами. Я дякую президенту за гарантування прав наших братів і його роботу щодо підсилення їхнього автономного статусу. Ми завжди підтримували кримських татар і робитимемо це й надалі”, – наголосив президент Туреччини.

Нагадаємо, в п’ятницю, 8 березня, в Стамбулі в межах зустрічі президента України Володимира Зеленського та президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана підписано Угоду про створення системи електронного обміну попередньою інформацією щодо товарів та транспортних засобів, які переміщуються між двома країнами.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....