Залужного можуть відправити у відставку – CNN

Поділитися:

Президент Володимир Зеленський може звільнити голову Збройних сил України Валерія Залужного протягом кількох днів, повідомляє CNN з посиланням на джерело, знайоме з питанням.

У той час як Залужний відмовився від запрошення піти у відставку під час засідання в понеділок, CNN заявило, що Зеленський все одно може звільнити його за допомогою указу президента.

Як можливу заміну розглядають двох потенційних кандидатів, повідомляє CNN: керівника військової розвідки України Кирила Буданова та командувача сухопутними військами Олександра Сирського.

Буданов сказав CNN, що не спілкувався б з журналістами, якби його щойно призначили головнокомандувачем. Офіс Сирського не відповів на запит CNN про коментар. Агентство Reuters повідомило в середу, що Сирський відмовився від коментаря.

Речник Зеленського Сергій Никифоров не відповів на запит Bloomberg про коментар.

Зеленський і Залужний розходяться з приводу військової стратегії, а популярність генерала як серед солдатів, так і серед громадян президент і його команда сприймають як політичну загрозу. Звільнення Залужного стало б найбільшим потрясінням в українській армії з початку війни та поставило б питання про керівництво військовими зусиллями та відносини України з її ключовими союзниками.

Нагадаємо, лідери Європейського союзу 1 лютого під час саміту схвалили виділення для України 50 млрд євро у рамках програми Ukraine Facility.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....