ЄС продовжує план оподаткування заморожених російських активів – Bloomberg

Поділитися:

Європейський Союз планує застосувати податок на надприбуток до прибутків, отриманих від заморожених активів російського центрального банку, водночас вирішуючи не конфіскувати знерухомлені гроші.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Міністри закордонних справ ЄС дали своє політичне благословення податку на надприбуток, і він буде обговорюватися послами блоку пізніше цього тижня.

Союзники України загалом погоджуються з тим, що Росія має заплатити за шкоду, завдану її війною. ЄС, країни Великої сімки та Австралія заморозили близько 260 мільярдів євро (283 мільярди доларів) активів російського центрального банку у формі цінних паперів і готівки, причому більше двох третин з них знерухомлено в ЄС. Більшість активів у ЄС зберігає кліринговий центр Euroclear, де минулого року вони заробили близько 3 мільярдів євро.

Глава зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель заявив журналістам у понеділок, що під час зустрічі міністрів закордонних справ блоку було досягнуто прогресу щодо податку на надприбуток і що обговорення продовжуватиметься.

«Я переконаний, що ми можемо просунутися з цим файлом», — сказав в міністр фінансів Бельгії Вінсент Ван Петегем, чия країна зараз головує в ЄС.

Нагадаємо, влада Китаю розглядє пакет заходів для стабілізації падаючого фондового ринку після того, як попередні спроби відновити довіру інвесторів не увінчалися успіхом і спонукали прем’єр-міністра Лі Цяна закликати до “силових” кроків.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...