Вибори в Туреччині: Ердоган зазнає поразки

Поділитися:

У неділю в Туреччині відбулися загальнонаціональні місцеві вибори. Громадяни Туреччини обирали мерів у 81 провінції, а також членів місцевих рад та інших регіональних посадовців.

Опозиційна Республіканська народна партія мера Стамбула Екрема Імамоглу істотно посилила свої позиції, пише Reuters. Водночас президентська партія Реджепа Тайїпа Ердогана зазнала найбільшої поразки за всі роки його правління.

“Після підрахунку більшості голосів Імамоглу лідирує з відривом у 10 відсотків на перегонах за крісло мера Стамбула, а його партія зберегла вплив у Анкарі й здобула 15 мерських посад у містах по всій країні. Опозиція, зокрема, перемогла в Антальї та Ізмірі. Це стало найбільшою поразкою Ердогана і його Партії справедливості й розвитку за більш як 20-річний період їхнього перебування при владі”, – зазначає видання.

Імамоглу отримав у Стамбулі близько 51% голосів. Його суперник від Партії справедливості й розвитку Мурат Курум – 40%.

“Ці вибори ознаменують початок нової ери для нашої країни”, – сказав Ердоган після голосування у Стамбулі.

Учора в Туреччині пройшли вибори до місцевих органів влади, у яких взяли участь кандидати від 34 політичних партій, а також незалежні висуванці.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський побував із візитом у Туреччині та провів переговори із Реджепом Таїпом Ердоганом. Домовлено про спільні проєкти в оборонній сфері. Також було підписано угоду, яка спрощує торгівлю України й Туреччини та усуває перешкоди для бізнесу. На рівні міністерств оборони укладено й низку важливих документів.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...