У Зеленського прокоментували умови перемовин з РФ

Поділитися:

Саміт миру є правильним майданчиком для обговорення майбутніх переговорів з Росією. Для того потрібно мати детальний план, погоджений всім світом.

Про це сказав президент Володимир Зеленський під час спілкування з журналістами, передає Офіс президента України.

За словами лідера країни, Україна на майбутньому Саміті миру у Швейцарії, прагне отримати комюніке та гарантії енергетичної і ядерної безпеки. Це дасть можливість спрогнозувати наступну зиму і загалом є спільним інтересом, сказав президент Володимир Зеленський під час спілкування з журналістами. Також Україна прагне забезпечити вільне судноплавство.

Це убезпечить людей в Одесі та загалом на півдні, оскільки росіяни атакують порти.

Також Україна прагне зробити серйозний крок щодо поштовху до обміну полоненими. Зеленський зазначив, що в гуманітарному аспекті обмін полонених – це подвійне питання, як і з енергетикою. Енергетика – це ядерна безпека – те, що всі підтримують.

Президент додав, що партнери України не штовхають її до переговорів із росією, хоча загалом такий настрій в атмосфері світу існує. Тому Україні потрібно бути стійкою та сильною, а Саміт миру є правильним майданчиком для обговорення.

Якщо в заході візьме участь «серйозна кількість країн» і буде відповідне комюніке, то це буде нашою дипломатичною перевагою, вважає президент. Після цього можна організовувати вже майданчики в тих чи інших країнах, де технічно буде пропрацьований кожен із пунктів комюніке. Президент сказав, що тоді вже цей план давати представникам Росії, як це було з зерновою ініціативою: погодили план з ООН і з Туреччиною, а вони потім окремо погодили цей план з РФ, першого коридору.

Саме тому важливо, аби учасниками було багато країн, а не дві, щоб росіяни не могли вчинити так, як із зерновим коридором.

Нагадаємо, що нове опитування показало, що абсолютна більшість жителів рф підтримують війну з Україною. Вони схвалили б рішення володимира путіна припинити її за умови, що не повернуть захоплені території.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
26 Липня 2024 року - 15:13
Що таке холістична медицина та як її принципи стосуються стоматології?
26 Липня 2024 року - 14:14
24 липня 2024 року на другій зустрічі ком’юніті «Майстерня сенсів»...
23 Липня 2024 року - 17:51
Президент вніс до Верховної Ради законопроєкти про затвердження його указів...