У НАТО бояться нападу з боку РФ – що відомо

Поділитися:

У країнах, що межують Росією частіше почали говорити про нові можливі загрози війни.

Така ситуація склалась на тлі обговорення питань щодо можливості стримання країни-агресора та переходу бойових дій на західні території. Про це в інтерв’ю РБК-Україна розповів міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс.

“Це нове пробудження. Я маю на увазі, що у 2022 році ми були вражені війною. Але ідея полягала у тому, що її може стримати Україна”, – сказав він.

Литовський міністр також зауважив, що оптимізму в поразці РФ додавало забезпечення України відповідною для відбиття агресії технікою. Однак, нині “усі знову прокидаються до справжньої реальності”, ставлячи питання про можливість стримання російських окупантів.

“Справді, коли бачиш таку людину, як Путін, він впевнений, що в нього є час. Йому начхати на людей. І розуміння того, що війна не десь далеко. Для країн Скандинавії, Балтії, Польщі, Румунії. Це країни, де війна якраз іде поряд”, – зауважив Ландсбергіс.

Щоправда, на його думку, поки зарано говорити про можливу російську агресію стосовно країн, які знаходяться далі від РФ. Водночас міністр наголосив, що два місяці тому майже ніхто не говорив, що справжня війна може прийти до НАТО, це питання викликало мало дебатів. Втім нині такий сценарій розглядається на порядок активніше, зокрема у Швеції, Польщі, Естонії.

Нагадаємо, радник президента Джо Байдена з енергетичної безпеки заявив, що напади повстанців-хуситів на комерційні судна в Червоному морі є обмеженими, і пообіцяв продовжувати дії США, спрямовані на обмеження здатності підтримуваного Іраном угруповання підривати ринки.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....