США, ЄС підтримують сили ООН у післявоєнній Газі, посилюючи тиск на Ізраїль – Вloomberg

Поділитися:

США та їх європейські союзники просувають план розгортання міжнародних миротворчих сил у секторі Газа після війни, посилюючи тиск на Ізраїль, щоб він припинив свою військову операцію, оскільки втрати серед цивільного населення зростають.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Офіційні особи США та Європи визнають, що залишаються великі питання щодо того, чи буде така операція здійсненною в Газі, і визнають, що Ізраїль залишається дуже скептичним щодо такого плану. Але вони сказали, що навіть обговорення цієї ідеї може підштовхнути Ізраїль більше думати про завершення кампанії та розглянути, що може бути далі.

Дискусії, зосереджені навколо Ради безпеки ООН, залишаються попередніми. Вони частково стали відповіддю на зростаючі міжнародні заклики до припинення вогню під час нападу Ізраїлю на ХАМАС, який США та ЄС називають терористичною групою.

На знак зростаючого нетерпіння щодо наступу Ізраїлю, в результаті якого загинуло понад 11 000 людей, за даними влади Гази, яку підтримує ХАМАС, Рада Безпеки в середу схвалила резолюцію, яка закликає до гуманітарних пауз у бойових діях. США не скористалися своїм правом вето, щоб заблокувати цей захід, рідкісно порушуючи свою постійну підтримку Ізраїлю.

Нагадаємо, Іран збільшив свої запаси урану, збагаченого трохи нижче рівня, необхідного для ядерної зброї, потенційно посилюючи напруженість на Близькому Сході, яка вже посилилася війною Ізраїлю та ХАМАС.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....