Союзник Байдена каже, що Нетаньяху не підтримує пошуки миру на Близькому Сході – Вloomberg

Поділитися:

Співголова виборчої кампанії президента Джо Байдена зобразив прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху перешкодою для миру на Близькому Сході та припустив, що він не правий, відхиляючи заклики США та арабських країн рухатися до палестинської держави.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

«Це не перший випадок, коли існує певна напруга між прем’єр-міністром Нетаньяху, його особистими, політичними цілями та цілями, а також викликами створення позитивного, мирного шляху для ізраїльського та палестинського народу», — сказав Кріс Кунс, Сенатор США від штату Делавер, який є близьким соратником Байдена.

Коментарі Кунса також натякають на напругу між Байденом і Нетаньяху, які розмовляли в п’ятницю вперше за майже чотири тижні. Днем раніше Нетаньяху відхилив заклики США поставити Палестинську владу для контролю над післявоєнним сектором Газа, заявивши, що ізраїльський лідер повинен бути в змозі протистояти навіть «найближчим друзям».

Нагадаємо, колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон не вважає, що в разі свого повернення на посаду президента США Дональд Трамп відмовиться від підтримки України.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....