Шольц прибув до Китаю з місією послабити напруженість між двома країнами, – Bloomberg

Поділитися:

Цього тижня канцлер Німеччини Олаф Шольц передасть Китаю делікатне повідомлення: Пекін не взявся за попередження Європи щодо припинення дискримінаційної санкційної практики, і якщо цього не зробити, це призведе до ескалації у відносинах.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Шольц прибув до південно-західного міста Чунцін у неділю під час свого другого візиту до Китаю в якості канцлера, повідомило центральне телебачення Китаю, описавши цю поїздку як першу поїздку державного лідера великої західної країни цього року.

Шольц попередить президента Китаю Сі Цзіньпіна про те, що йому потрібно діяти найближчим часом, щоб уникнути мит Європейського Союзу, спрямованих на відновлення торговельних відносин, у тому числі щодо електромобілів.

ЄС дедалі обережніше ставиться до використання Китаєм масової державної підтримки в критичних секторах і останніми місяцями посилює свою позицію. Це ставить Шольца в складне становище, оскільки минулого року Китай залишався найбільшим торговим партнером Німеччини — з обсягом понад 250 мільярдів євро (266 мільярдів доларів) — незважаючи на дедалі складніші умови для ведення бізнесу там.

Нагадаємо, Китай різко збільшив продажі росії верстатів, мікроелектроніки та інших технологій, які Москва, в свою чергу, використовує для виробництва ракет, танків, літаків та іншого озброєння для використання у війні проти України, згідно з оцінкою американської розвідки.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...