Перемога до виборів Володимира Путіна у Росії – що відомо

Поділитися:

Спроба ДРГ висадитися на правий берег Дніпра не принесла успіху.

Російська окупаційна армія намагалася здійснити по Дніпру рейд з лівого берега окупованої Херсонщини – на правий. Приурочити цю подію загарбники хотіли до “виборів” в РФ. Втім, зазнали невдачі.

Про це в ефірі телемарафону розповіла речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

“Вони спробували диверсійно-розвідувальну групу спрямувати до правого берега. Це було, очевидно, прив’язано до відповідних дат. Перед початком активного голосування вони намагалися продати своїй аудиторії максимально, як їм здавалося, переможну історію про те, як висадилися на правий берег. Але спроба була невдалою. Росіяни знову зазнали втрат”, – розповіла Гуменюк.

За її словами, росіяни активізували свою артилерію задовго до конкретних дат “голосування” – 15-16-17 березня. Окупанти намагалися максимально тиснути на населення деокупованого правого берега, а тому посилили свої обстріли. Втім, підвищена хмарність, вологість повітря, штормовий вітер вплинули на роботу аеророзвідки.

“Після цього ворог почав обстрілювати зовсім безсистемно, вкриваючи вогнем цілі житлові квартали населених пунктів, не обираючи промислові або критичні об’єкти інфраструктури, намагаючись просто завдати максимального удару”, – каже представниця ОК “Південь”.

Крім того, наголошує вона, де ЗСУ утримує плацдарм, загарбники продовжують штурмувати без використання бронетехніки. За минулу добу, 15 березня, було зафіксовано три таких штурми. Всі атаки відбили Сили оборони, а росіяни знову з втратами повернулися на вихідні позиції.

Нагадаємо, вночі проти 13 березня на Херсонщині ЗСУ зірвали спробу окупантів провести рейд на правий берег. Так, загарбники намагались переплисти Дніпро та висадитися на правому березі в районі Антонівського мосту, щоб провести розвідувальну місію

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...