Ігор Жовква після угоди з Британією заявив, що росію очікує більше сюрпризів цього року

Поділитися:

Угода України та Великої Британії, підписана у Києві у п’ятницю, 12 січня, стала неприємним сюрпризом для росії. Українська влада обіцяє цьогоріч москві ще більше подібних сюрпризів.

Про це заступник голови Офісу Президента Ігор Жовква розповів в етері телемарафону, анонсувавши укладання ще кількох аналогічних домовленостей цього року.

За його словами, за подіями у Києві уважно слідкували у багатьох столицях світу і, безумовно, дуже уважно – у москві.

“Окрім того, що ця угода несе конкретний практичний зміст, вона і про наративи. Увесь минулий рік нам говорили про те, що світ нібито відвернувся від України, що нібито забули про Україну, що “почалися події на близькому сході – вже точно ніхто не згадає про Україну”, про те, що “відвернулися найближчі партнери”. Але бачимо, що відбувається на 12-й день нового року. І те, що відбулося, це був неприємний сюрприз для країни-агресора. І країні-агресору обіцяємо ще більше подібних сюрпризів у цьому році”, – зазначив Жовква.

Він висловив упевненість, що ця домовленість стане прикладом для інших країн і спонукатиме їх до укладання подібних угод з Україною.

“Деякі країни вже передали тексти подібних угод Україні. І переговірна делегація України опрацьовує відповідні тексти. Впевнений, що протягом найближчого часу кількість таких угод лише зростатиме”, – заявив заступник керівника ОП.

За його словами, цей документ готувався певний час.

“Офіційно у двосторонній угоді – не меморандумі, наголошу, а угоді – фіксується як існуючий рівень безпекової допомоги Британії для України, так і вказана цифра на 2024 рік”, – поінформував він.

Жовква пояснив, що меморандум не є зобов’язальним документом для підписантів:

“Це радше висловлення намірів. Наприклад, у Вільнюсі була укладена базова декларація, і у цій декларації було сказано, що наступний етап – це угода. Угода – це вже політично зобов’язальний документ для країн, які його підписали”.

Заступник керівника Офісу Президента наголосив:

“Тому два підписи двох лідерів свідчить що закладене в угоді – точно буде виконане”.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак у п’ятницю 12 січня підписали двосторонню безпекову угоду.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
20 Травня 2024 року - 15:24
Академія інтернет-маркетингу WebPromoExperts розробила нову програму для ветеранів АТО та...
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...