ЗСУ перетворили на попіл два склади окупантів

Поділитися:

На Великоновоселівському напрямку ЗСУ знищують склади боєприпасів російської армії, а також зосередження живої сили та техніки. Про це розповідають мешканці окупованих сіл півдня Донецької області.

Мешканці сіл Степове, Красна Поляна (Великоновоселівського району) та Зеленопіль (Запорізької області) дедалі виразніше чують наближення до них фронту. В останні кілька днів сильні вибухи пролунали у самій Красній Поляні, Новопетриківці та Старомлинівці, пише Вольнодумец.

З розмов російських окупантів, які дислокуються в їхніх селах, мешканці зрозуміли, що ЗСУ знищили склади з БК та військовою технікою. Серед окупантів було багато суєти та розмов про те, що «навів хтось із місцевих». Тож у селах почали ходити патрулі та поновилися перевірки шляхом обходу всіх будинків. Опитують мешканців, перевіряють телефони. Виявляють незадоволених «руським міром» і тих, хто «співчуває Україні». Почали залякувати населення, що коли знайдуть того, хто допомагає ЗСУ, одразу розстріляють.

Мешканці також зазначають, що у бік Старомлинівки, де росіяни мають опорні оборонні рубежі, збільшилася кількість пересування автомобілів та іншої військової техніки в основному через населені пункти Запорізької області.

Населення поблизу лінії розмежування перебуває у невизначеності. Виїжджати до росії не хочуть, бо чекають на ЗСУ, але побоюються залишатися. Від родичів та знайомих, які мешкали у Сторожевому, Благодатному, Макарівці відомо, що після звільнення цих сіл їм довелося виїхати, бо росіяни безперервно обстрілювали ці села та фактично все зруйнували. Незважаючи на переживання, населення окупованих територій з нетерпінням чекає на ВСУ.

Нагадаємо, удари українських сил по російських військово-морських цілях, ймовірно, є частиною цілеспрямованої кампанії, спрямованої на створення сприятливих умов для проведення більш масштабних контрнаступальних операцій.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....