ЗСУ готують новий контрнаступ, Залужний змінив стратегію

Поділитися:

Україна, ймовірно, збирає ресурси для нового контрнаступу наступного року. Плацдарм на лівому березі Дніпра може стати для нього однією з відправних точок. За наявності винищувачів, ударних вертольотів та безпілотників Україна зможе підтримати наступ своїх військ, тим більше що російських укріплень у цьому регіоні практично немає.

Україна направила США список побажань зброї, який включає ударні гелікоптери Black Hawk та Apache, а також винищувачі F-16 та F-18, ракетні комплекси великої дальності, танки Abrams, численні безпілотники та боєприпаси. Такі запити свідчать, що Україна готується до переходу до мобільної війни, пише Welt.

Зазначається, що на півдні ЗСУ утримують плацдарм на Лівій частині Дніпра та продовжують його розширювати. Звідти лише 60 км до Криму, який є слабким місцем росіян, йдеться у статті.

Літній контрнаступ України не був успішним і спричинив знищення західної військової техніки. За його результатами головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний вирішив змінити стратегію.

При цьому, пише видання, Залужний не був прихильником початку наступу. Він не бачив шансів на успіх без достатньої підтримки з повітря, і погодився на контрнаступ лише з політичних причин.

Справа в тому, що без механізованої підтримки швидкий прорив був неможливим і зміна стратегії — розумний хід Залужного. Атакуючи невеликі підрозділи на Запорізькому напрямку, він зберіг солдатів, забезпечив безпеку систем озброєння із Заходу та важливий час.

Нагадаємо, п’ятнадцятого грудня російські окупанти на Авдіївському напрямку просунулися вперед поблизу Степового (північно-західніше Авдіївки) та Первомайського (південно-західніше нескореного містечка).

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...