Є успіхи на південному фланзі: в ЗСУ розповіли, що зараз відбувається під Бахмутом

Поділитися:

На Бахмутському напрямку бої не вщухають: РФ робить безуспішні спроби контратакувати, а в української армії є успіхи на південному фланзі. Про це сьогодні, 23 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів начальник прес-служби 26-ї артилерійської бригади імені Романа Дашкевича, старший лейтенант Олег Калашников.

“На Бахмутському напрямку в нас усе так само непросто. Йдуть постійні бої. Ворог пробує нас зупинити, пробує контратакувати, пробує перехопити ініціативу на полі бою. Але ми йому цього не даємо. Ми продовжимо звільняти свою територію. Можемо спостерігати на північному фланзі його контратаки. На південному він так само пробує, але, тим не менш, саме на південному фланзі в нас є успіхи”, — сказав він.

Також Сили оборони України тримають під контролем і руйнують логістичні ланцюжки росіян.

Калашников зазначив, що Силам оборони доволі складно просуватися, тому що російським окупантам вдається окопуватися, мінувати підступи до своїх позицій, зокрема й дистанційно.

“Тому наші війська просуваються обережно, щоб втрати серед особового складу і серед бойової техніки були найменшими. Бої досить жорстокі та непрості. Ворог намагається втриматися, але, з усім тим, ми все-таки звільняємо”, — сказав речник.

За його словами, після відходу з Бахмутського напрямку “вагнерівців”, туди кидали інші ПВК — “Факел”, “Ветерани”, а зараз там усе більше воюють контрактні російські частини, як піхотні, так і елітні десантні.

Калашников звернув увагу, що змінилася тактика російських окупантів: немає “м’ясних” штурмів, які використовувала ПВК “Вагнер”, а контратаки проводяться невеликими штурмовими групами. Що стосується артилерійського вогню, то він, як і раніше, доволі щільний, плюс росіяни задіюють авіацію.

Нагадаємо, військові держави-терористки РФ протягом минулої доби, 22 серпня, 72 рази обстріляли мирні населені пункти Херсонщини, випустивши 364 снаряди з мінометів, артилерії, танків, “Градів” та БПЛА.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....