Ворог увійшов до міста, що може стати ключовим для їх подальшого наступу

Поділитися:

ЗСУ знищили 11 із 25 російських танків та броньованих машин, які брали участь у механізованому штурмі.

4 квітня росіяни провели посилений механізований штурм міста Часів Яр Донецької області (на захід від Бахмута) і просунулися до його східної околиці. Про це Американський Інститут вивчення війни ISW повідомив у черговому своєму звіті.

Дослідники посилаються на геолокаційні кадри, опубліковані 4 квітня. На них видно, що російська механізована колона просувалася ділянкою траси Т-0506 (Хромове-Часів Яр) до східної околиці мікрорайону Канал (крайня східна частина Часів Яру), перш ніж українські бійці спинили подальше просування ворога. Український військовий каже, що ЗСУ знищили 11 із 25 російських танків та броньованих машин, які брали участь у механізованому штурмі.

Просування росіян в Часовому Яру зауважив і український інформаційний ресурс DeepState, який близько опівночі оновив свої інтерактивні карти.
часів-яр5.04.jpg (75 KB)

«Важка ситуація східніше Часового Яру, адже росіяни зайшли у крайні будинки», – пишуть аналітики з DeepState. – «Також були штурми і на багатоповерхівки, але там ворогу не вдалося закріпитися»

Український військовий журналіст Богдан Мирошников повідомив у Telegram, що ворог дістався вул. Зеленої у Часовому Ярі. Це крайня вулиця міста у напрямку Бахмута.

Мирошников каже, що таке вже траплялося раніше, і у підсумку вдавалося відкинути окупантів на вихідні позиції (приблизно 750-800 м східніше). Втім, оглядач зауважує, що ворог робить висновки, і вже вдається до масованих штурмів із застосуванням бронетехніки.

Мирошников підкреслює, що дуже важливо не дати загарбнику закріпитися, адже ця частина, в якій зараз тривають бої – панівна висота, яку втрачати не можна.

Нагадаємо, окупувавши Часів Яр, росіяни зможуть взяти під вогневий контроль міста Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ і сформувати потужний плацдарм для подальших ударно-штурмових дій.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...