Ворог наступає під Бахмутом і Авдіївкою – що відомо

Поділитися:

Російські війська не зупиняють спроб наступати на українські позиції, використовуючи ініціативу, яку їм вдалося перехопити в середині жовтня. Ключовими напрямками ворожого удару залишаються околиці Бахмута й Авдіївки.

Про це повідомляє DeepStateMAP.

Російські війська продовжують тиснути на Авдіївку з трьох сторін, намагаючись захопити місто. Як і в минулі тижні, основним напрямком удару був північний фас українського міста. Зокрема, ворог упритул підійшов до села Степове.

Так само росіяни продовжують тиснути в південному й північному напрямках від окупованої Красногорівки. Натомість на південно-західному фасі в районі Водяного й Опитного ворог минулого тижня жодних серйозних успіхів не мав.

Крім того, росіяни пробують наступати й просто в лоб на Авдіївку. Тут ворог вже фактично пройшов рубежі оборони часів АТО/ООС. Втім, до самого міста досі не дійшов.

Ще одним основним напрямком удару російських військ є південний фланг Бахмута. Тут ворог намагається повернути собі села Кліщіївка та Андріївка, які Сили оборони звільнили у вересні 2023 року.

Якщо у випадку Кліщіївки росіяни зосередили свій удар з півночі й пробують “розрізати” оборону українських військ, то в Андріївці ворог рухається просто в лоб українських сил, які раніше звільняли село.

Як розповідають бійці групи аеророзвідки Foxtrot з цього напрямку, ворог навіть не зважає на жахливі погодні умови. Щоденно піхотні групи противника намагаються покращити власне становище.

Попри всі зусилля, окупант зазнає значних втрат у живій силі та змушений залучати резерви. Складно, але ми продовжуємо працювати над удобренням полів під Бахмутом тілами російського біогумусу, – розповіли українські військові.

Українські військові натомість мали деякі успіхи й змогли відновити втрачені позиції в Серебрянському лісництві – на північ від Серебрянки. Важко назвати це якимось серйозним успіхом, але факт залишається фактом – Сили оборони на цій ділянці не лише вдало стримують противника, а й можуть просуватися.

Так само українські військові змогли просунутися й дещо південніше – у напрямку окупованої Золотарівки. Наразі важко прогнозувати, чи такі просування матимуть якесь продовження. Якщо це все ж таки станеться, росіянам доведеться підтягувати сюди свої резерви з напрямків, де вони поки володіють ініціативою.

Нагадаємо, російські загарбники вночі 27 листопада вже впʼяте за місяць обстріляли одну з прифронтових теплоелектростанцій.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...