В Кремлі знову погрожують ядерною зброєю

Поділитися:

За словами Дмитра Медведєва, військовий бюджет і населення НАТО значно перевершують можливості РФ, тому в разі війни від РФ буде “асиметрична” відповідь — “балістичні та крилаті ракети зі спеціальними боєголовками”.

Заступник голови Радбезу РФ Дмитро Медведєв продовжує погрожувати ядерною зброєю. Можливо, частково це спрямовано на те, щоб стримати західну допомогу Україні. Про це пише “Інститут вивчення війни” у зведенні від 7 лютого.

Напередодні Медведєв написав у своєму Telegram-каналі, що Росія неодноразово наголошувала, що її плани не передбачають будь-якого конфлікту з країнами НАТО. Однак офіційні особи Кремля, включно з президентом Володимиром Путіним, погрожують країнам Альянсу, а пов’язані з Кремлем особи, судячи з усього, намагаються посіяти нестабільність і створити інформаційні умови для потенційно можливих агресивних дій РФ щодо європейських країн.

Така заява Медведєва з’явилася в його англомовному каналі X Twitter) і російськомовному Telegram-каналі, що вказує на те, що заяви орієнтовані на міжнародну і внутрішню аудиторію.

Кремлівські чиновники та експерти неодноразово погрожували ядерною зброєю НАТО, аналітики ISW продовжують вважати, що мета такої ядерної риторики в тому, щоб зупинити західну допомогу Україні. Заяви Медведєва про те, що військовий бюджет НАТО значно перевершує російський, найімовірніше, спрямовані на просування кремлівських наративів про те, що НАТО і Захід являють собою екзистенціальну загрозу для РФ, що використовувалося для виправдання повномасштабного вторгнення в Україну.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...