Улітку Україна отримає перші F-16 – подробиці

Поділитися:

Україна може розгорнути F-16 вже в липні, однак лише декілька.

Очікується, що 12 українських пілотів будуть готові до бойових польотів на винищувачах F-16 до цього літа. Але до моменту повернення пілотів до України їй буде передано лише шість літаків із приблизно 45, обіцяних європейськими союзниками.

Про це повідомляє The New York Times.

За інформацією видання, реактивні літаки готові, а льотні інструктори чекають у новому навчальному центрі на авіабазі Фетешті в Румунії, створеному для навчання українських пілотів керувати літаками F-16. Але є заковика: українські пілоти ще не прибули.

Досі невідомо, коли українські пілоти розпочнуть навчання в центрі. Але це не означає, що пілотів не готують. Очікується, що 12 пілотів – менше, ніж повна ескадрилья – будуть готові до бойових польотів на F-16 до цього літа після 10 місяців навчання в Данії, Британії та США.

“Але до того моменту, коли пілоти повернуться до України, буде поставлено лише шість F-16 із приблизно 45 винищувачів, які обіцяли європейські союзники”, – вказано у статті.

Тим не менш, їхнє довгоочікуване прибуття на поле бою відбудеться невдовзі.

Повідомляється, що F-16, ймовірно, будуть озброєні ракетами малої та середньої дальності, а також бомбами. Це частково компенсує Україні дефіцит боєприпасів наземного базування.

Однак офіційні особи погоджуються, що залишається багато невизначеності щодо того, коли кожна країна надішле свої літаки, скільки їх буде, наскільки можна буде навчити пілотів і як Україна отримає достатньо людей, які зможуть належним чином обслуговувати F-16.

Нагадаємо, в лютому видання Foreign Policy із посиланням на двох європейських чиновників повідомило, що Україна перебуває на шляху до отримання винищувачів F-16, і це може статися в червні.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...