Українське ГУР проводить спецоперації проти ПВК “Вагнер” у Судані (Відео)

Поділитися:

Спецназівці України провели успішну спеціальну операцію з ліквідації російських найманців.

За серією ударів проти ополчення поблизу столиці Судану, який бойовики підтримували чвк “вагнер”, могли стояти українські спецслужби.

Про це заявила низка західних ЗМІ.

“Український спецназ справді проводив операції в Судані проти російського чвк “вагнер” та їхніх місцевих союзників з RSF, які у квітні спробували влаштувати держпереворот”, – йдеться у повідомленні.

Так, у мережі з’явилися відеозаписи, на яких нібито зафіксовано моменти спецоперації, проведеної українськими спецназівцями в Судані. За даними ЗМІ, причетність України до цієї серії ударів незалежно не підтверджена, але є певні ознаки, що свідчать про можливу причетність українських бійців.

У восьми ударах використовувалися два загальнодоступні безпілотні апарати DJI MAVIC 3, які широко застосовуються Збройними силами України. Журналісти наголосили, що тактика атаки дронами незвична для Судану та загалом для африканського регіону, оскільки дрони нападають на цілі прямо.

На відео видно монітор контролера дрона, на якому присутні тексти англійською та українською мовами, включаючи слова українською та англійською мовами – “зупинити” або “stop”. Особа оператора на екрані прихована, тому що він знаходиться в балаклаві і не може бути ідентифікований.

Попередньо відомо, що шість ударів безпілотними апаратами було завдано по пікапах, які рухалися мостом Шамбат. Крім того, вісім інших атак були вчинені проти припаркованих транспортних засобів, будівель та озброєних людей в Омдурмані та західному передмісті Омбада. У цих районах останніми тижнями суданська армія проводила низку повітряних нальотів за позиціями RSF.

Нагадаємо, президент Володимир Путін заявив, що Росія може скасувати заборону на випробування ядерної зброї, скаржачись на те, що США не ратифікували договір, який ввів заборону.

 

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...