Україні загрожує великий авіаудар з боку рф: куди може бити ворог

Поділитися:

Росія повертається до точкового використання ракет та дронів, як це було на початку повномасштабного вторгнення. Найбільш ймовірними цілями можуть стати військові об’єкти, шляхи постачання і все, що пов’язане з підготовкою до продовження процесу деокупації українських територій.

Про це заявив речник ГУР МО Андрій Юсов у інтерв’ю Gazeta.ua.

Метою масових ракетних ударів був блекаут і доведення до критичного стану енергетичної інфраструктури. За словами Юсова, цей план провалився. Зараз ворог намагатиметься зірвати наступ ЗСУ. Проте це не означає, що загроза для цивільного населення зникне.

“Одна з причин — вичерпання високоточної зброї: у росіян її залишилося близько 15% від початкової кількості. Відтак дуже часто ворог застосовує застарілі, неточні та неефективні засоби. Особливо, коли йдеться про С-300 по прифронтових територіях. Там про точність взагалі не йдеться. До того ж хибні розвідані у більшості випадків. Надалі найбільше страждатиме саме цивільна інфраструктура”, — сказав Юсов.

Найімовірніше, таких регулярних масованих ударів, які українці пережили зимою, найближчим часом не буде. Причиною є насамперед скорочення запасів ракет. Але говорити про те, що вони закінчилися зовсім, ще не можна:

“Якщо ми говоримо про запаси застарілих ракет, тих же С-300, то вони вимірюються тисячами. І варварські ракетні обстріли можуть тривати ще довго. Окрім того, росіяни намагаються налагодити власне виробництво. Щоправда, по позиціях високоточного сучасного озброєння мають погані позиції — без іноземних комплектуючих, новітньої електроніки. Це дуже ускладнено. Але ті ж самі “Калібри” виробляються. Можна говорити про десятки у місяць. Але компенсувати навіть те, що вони вже витратили, подібні обсяги не можуть”.

Нагадаємо, російські окупанти сьогодні вранці завдали авіаракетного удару по Авдіївці. Також на Донецькому напрямі у Курахівській громаді росіяни пошкодили будівлю колонії.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...