У ЗСУ розповіли про поточну ситуацію на Бахмутському напрямку

Поділитися:

Упродовж останніх трьох діб росіяни зменшили кількість атак у районі Бахмута на Донеччині, однак цей населений пункт досі залишаєься головним напрямком ударів ворога. За минулу добу зафіксовано 19 бойових зіткнень, 14 з них – безпосередньо у місті.

У районі Бахмута напередодні втрати РФ вбитими та пораненими перевищили 200 осіб. Про це заявив речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий.

За його словами, рсоіяни активно завдають ударів по всій лінії фронту та продовжують атакувати Бахмут.

“За добу ворог відкривав вогонь по всьому відтинку фронту. 194 рази вів артилерійський вогонь. Тільки в районі самого міста Бахмут 70 разів завдавав удари. Відбулося 19 бойових зіткнень, 14 з яких безпосередньо в Бахмуті. Ворог втратив 86 осіб вбитими і 117 пораненими. Також підбито їхню самохідну артилерійську установку “Гвоздика”, станцію радіоелектронної боротьби “Стриж”, — зазначив Череватий.

Він також додав, що зменшення кількості ворожих атак у районі Бахмута фіксується упродовж останніх трьох діб. Однак робити з цього якісь висновки поки ще зарано. Зниження інтенсивності наступальних дій загарбників може бути пов’язане як з проблемами у війську супротивника, так і з перегрупуванням російських підрозділів. Відповідь на це питання може з’явитися упродовж наступного тижня.

При цьому у районі Бахмуту російські окупаційні сили досі переважно складаються з найманців ПВК “Вагнер”.

“Основною ударною силою залишається злочинна організація “Вагнер”. Однак через щоденні величезні втрати й неможливість швидко поповнювати свої ряди, у тому числі в’язнями, ми бачимо, що вони посилюються регулярними військами. Насамперед десантно-штурмовими військами. Ми бачимо це по знищеній техніці, перехопленнях та інших розвідданих”, – зазначив Череватий.

Втім, констатував речник Східного угруповання військ ЗСУ, ПВК “Вагнер” надто сильно залежить від регулярної армії РФ. І конфлікт засновника “Вагнера” Євгена Пригожина з керівництвом МО РФ, унаслідок якого у найманців не дуже добре складаються справи з постачанням боєприпасів, Україні лише на руку.

Нагадаємо, аналітики Інституту вивчення війни оцінюють, що темп російських атак у Бахмуті починає сповільнюватись.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...
20 Квітня 2024 року - 22:53
Станом на 19 квітня в Єдиному реєстрі зброї вже зареєстровано...
17 Квітня 2024 року - 18:26
27 квітня 2024 року з 11-00 до 16-00 у серці...