У Харкові згоріла літня тераса ресторану MAFIA

Поділитися:

До підпалу причетний бездомний, а сума збитків склала понад 500 тисяч гривень.

У Харкові, 23 травня о 5 ранку, по вул. Ярослава Мудрого, 37 сталася пожежа: спалахнув літній майданчик мережі ресторанів MAFIA. Практично одразу на місце прибули співробітники ДСНС та оперативно-слідча група Харківського управління поліції. Після огляду та вивчення камер відео спостереження встановили особу злочинця, це безпритульний, який раніше вже підпалював ресторан «Япошка», що знаходиться в Харкові по вул. Пушкінській.

Як розповіли співробітники закладу, чоловік, який вчинив злочин, має психічні відхилення. Камери спостереження показали, що він провів ніч на літній терасі, а під ранок підпалив майданчик. Що буде з палієм далі — невідомо, відкрито кримінальну справу. Повністю згоріли меблі, апаратура, всі конструкції. Сума збитків загалом склала 500 тисяч гривень.

«Найголовніша цінність для нашої компанії — люди. Дуже важливо, що ніхто зі співробітників і мешканців центрального району міста не постраждав, — розповів власник закладу, відомий ресторатор Тарас Середюк. — Решту ми відновимо. У червні плануємо відкрити нову літню терасу, яка буде кращою за попередню. Усі живі — і це важливо».

Нагадаємо, що мережа ресторанів MAFIA працює у Києві, Дніпрі та Харкові. Заклад на вул. Ярослава Мудрого, 37, у якому скоїли підпал, працює 14 років. З перших днів повномасштабного вторгнення ресторан займається благодійністю, готує їжу для переселенців та відправляє її на фронт. Загалом за весь цей час мережа ресторанів приготувала понад 2 мільйони гуманітарних обідів.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
12 Червня 2024 року - 21:21
Незважаючи на можливе підвищення акцизів на пальне на 1,5–2 грн....
12 Червня 2024 року - 19:53
Один з оперативників розвідки РФ, який безпосередньо займається проведенням дезінформаційної...
12 Червня 2024 року - 13:43
Адміністрація американського президента планую посилення обмежень на доступ Китаю до...
11 Червня 2024 року - 18:06
У 2024 році ІТ-сфера України продовжила свій динамічний розвиток, незважаючи...