The Guardian: Захід побоюється, що Путін у відповідь на контрнаступ ЗСУ вдасться до “екстремальної тактики”

Поділитися:

Не вщухають розмови про потенційний контрнаступ Збройних Сил. Зокрема, західні журналісти поспілкувалися з нашими захисниками та запевнили, що найближчі місяці бойових дій будуть вирішальними.

Як зазначають аналітики, занепокоєння партнерів України зростає та успішна контрнаступальна операція, скажімо, на Півдні могла б допомогти відносинам між Києвом та Заходом і, вочевидь, розв’язати питання щодо постачання озброєння. Також у The Guardian поспілкувалися з військовим на позивний “Луг”, який у 64-річному віці минулого року пішов захищати нашу державу від окупантів.

Контрнаступ не за горами

Очікується, що цей контрнаступ розпочнеться уже за лічені тижні, а то – й місяці. За словами експертів, він стане критичним випробуванням для України.

Власне, лінія фронту упродовж уже тривалого часу є нерухомою, а також російські війська тримають під контролем майже п’яту частину нашої країни. На тлі цього зростають побоювання союзників щодо виділення допомоги Києву.

Найближчі місяці бойових дій покажуть, чи зможе Україна виконати обіцянки повернути всі свої території після того, як понад рік окупації дозволив Росії створити великі укріплення,
– йдеться в матеріалі.

Окрім того, там зазначено, що найбільш оптимістичним серед усіх сценаріїв під час цієї операції є тріумф ЗСУ, яким він був весною та восени 2022 року, коли окупантів було видворено спершу з Півночі, а потім частково зі Сходу та Півдня України.

Усі цього чекають (контрнаступу – Ред.) і думають, що ми все вирішимо одним ударом. Це займе час і буде важко,
– констатував військовий “Луг”.

Разом з тим в матеріалі The Guardian стверджують, що втрати Росії майже удвічі перевищують втрати Україні від початку повномасштабної війни.

Без зброї нічого не буде

  • Очевидно, лише сучасне західне озброєння може гарантувати, що потенційна контрнаступальна операція ЗСУ буде успішною. Про це уже не перший місяць говорять українські політики, і про це йдеться в аналізі The Guardian.
    • Зокрема, особливо гостро стоїть питання надання нам потужних літаків F-16. Однак глава Міноборони Олексій Резніков впевнений, що рано чи пізно, але партнери ухвалять позитивне рішення стосовно цього.
    • Власне, ці винищувачі допоможуть нам тримати контроль над небом. До того ж авіація могла б суттєво допомогти ЗСУ під час того, як вони здійснюватимуть сухопутні контрнаступальні операції.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
20 Травня 2024 року - 18:42
Лінія магазинів EVA – найбільша національна мережа магазинів краси та...
20 Травня 2024 року - 18:25
На сьогодні діє норма, що висновок ВЛК є дійсним протягом...
20 Травня 2024 року - 15:24
Академія інтернет-маркетингу WebPromoExperts розробила нову програму для ветеранів АТО та...
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...