Стало відомо, де на фронті воює ПВК “Вагнер”

Поділитися:

Українська розвідка повідомляє, що колишні бійці ПВК «Вагнер» знову беруть участь у бойових діях проти України, наразі активізувавшись в районі Авдіївки.

За словами представника Головного управління розвідки України, Російська Федерація створює добровольчий корпус з 18 тисяч осіб, до складу якого входять і колишні вагнерівці, над якими контроль здійснює міністерство оборони РФ.

Ці бойові групи використовують тактику, аналогічну до тієї, що «Вагнер» застосовував у Бахмуті, а саме – постійні штурмові дії та досягнення результату за будь-яку ціну. Зазначається, що заробітна плата у цих добровольчих корпусах майже еквівалентна до тієї, що пропонують збройні сили Росії, однак у «Вагнера» вона була вищою, особливо для інструкторів і командирів.

Також розвідка наголошує на спробах Росії вербувати іноземців, зокрема африканців та сирійців, для участі у війні проти України, але багато з них приїздять з метою в подальшому переїзду до Європи.

Нагадуємо, що ПВК «Вагнер» була оголошена транснаціональною злочинною організацією Міністерством фінансів США у січні 2023 року, а після невдалого заколоту в червні 2023 року російська влада заявила про необхідність її переформатування.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....