Ситуація під Бахмутом і Кремінною – аналітики кажуть про позиційні бої

Поділитися:

Російські війська просунулися у районі Бахмута. По усіх напрямках тривають позиційні бої.

Про це йдеться в аналітичному звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Луганська область

31 січня позиційні бої на Куп’янському напрямі тривали, але підтверджених змін на цій ділянці лінії фронту не відбулося. Російські та українські джерела повідомляють, що позиційні бої відбувалися: на північний схід від Куп’янська в районі Синьківки; на південний схід від Куп’янська в районі Кислівки, Котлярівки, Табаївки, Берестового та Крохмального.

31 січня позиційні бої в районі Кремінної продовжувалися, проте підтверджених змін на цій ділянці лінії фронту не відбулося.

Російські та українські джерела повідомили, що позиційні бої відбувалися: на захід від Кремінної в районі Тернів, Торського та Ямполівки; на південний захід від Кремінної у Діброви та Кузьминого; та південніше Кремінної біля Білогорівки (12 км на південь від Кремінної).

 

Донецька область

Російські війська нещодавно здійснили підтверджений наступ у районі Бахмута на тлі позиційних боїв, що тривають, у цьому районі 31 січня. Кадри, опубліковані 30 січня, показують, що російські війська просунулися на схід від Івановського (на захід від Бахмута).

Українські та російські джерела повідомили, що позиційні бої тривали: на північний захід від Бахмута в районі Богданівки; на захід від Бахмута в районі Хромового та Іванівського; на південний захід від Бахмута в районі Кліщіївки та Андріївки.

Російські війська нещодавно підтвердили наступ у районі Авдіївки на тлі позиційних боїв, що тривають, у цьому районі 31 січня. Кадри, опубліковані 31 січня, показують, що російські війська трохи просунулися вздовж вулиці Спортивної у південному житловому районі Авдіївки.

Кадри, опубліковані 30 січня, показують, що російські війська просунулися на захід від Солодкого (приблизно за 7 км на південний захід від Новомихайлівки), і показують, що російські війська зазнали втрат важкої бронетехніки під час атак у цьому районі.

 

“Південна вісь”

31 січня позиційні бої продовжились на заході Запорізької області, проте підтверджених змін на цій ділянці лінії фронту не відбулося. Також позиційні бої продовжились на східному (лівобережжі) Херсонської області у районі Кринків. На кадрах з геоприв’язкою, опублікованих 31 січня, видно, що в районі Кринків продовжують діяти підрозділи російського 337 повітряно-десантного полку (ВДВ) (104-а дивізія ВДВ).

 

Нагадаємо, в Пентагоні підтвердили, що Україна отримає американські бомби GLSDB згідно з торішніми домовленостями.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....
22 Квітня 2024 року - 15:29
27 квітня 2024 року відбудеться знакова подія для всіх, хто...
21 Квітня 2024 року - 21:30
В Україні у неділю, 21 квітня, на більшості території країни пройдуть...