Сирський: У Бахмуті наші воїни не лише ведуть оборонні дії, а й активно контратакують

Поділитися:

Окупанти кидають у бій нові сили в Бахмуті Донецької області, проте взяти місто їм не вдається, а на деяких ділянках українські військові успішно контратакують. Про це заявив командувач Східного угрупування військ генерал-полковник Олександр Сирський, повідомив Military Media Center.

У центрі зазначили, що 30 квітня Сирський “працював на кількох напрямках у районах бойових дій”, вручив нагороди захисникам Бахмута, які відзначилися в боях.

“На бахмутському напрямку продовжуються інтенсивні бойові дії. Ворог провів численні атаки, намагаючись прорвати оборону наших позицій на декількох напрямках. Утім, завдяки стійкості та мужності захисників Фортеці дії ворога зазнали невдачі”, – заявив Сирський.

За словами командувача, щоб просунутися вперед, ворог застосовує максимум зусиль і не зважає ні на що.

“Попри значні втрати в бій постійно кидаються нові штурмові групи ПВК “Вагнер”, бійці інших приватних компаній, десантників, але взяти місто під контроль противнику не вдається. Ситуація доволі складна. Разом із тим на окремих ділянках міста ворог був контратакований нашими підрозділами й залишив деякі позиції”, – додав Сирський.

За його словами, на лиманському напрямку українські захисники протягом кількох останніх днів відбили численні штурми. Спроби росіян захопити позиції не вдалися, противник зазнав втрат, а українські військові взяли в полон 10 ворожих солдатів.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
11 Травня 2024 року - 14:33
Війна багато чого змінила, але повністю забрати з життя українців...
9 Травня 2024 року - 20:45
Печерський райсуд Києва в четвер, 9 травня, обрав Ігорю Коломойському...
1 Травня 2024 року - 22:09
28-го квітня соціальна акторська школа «Фенікс» своїм благодійним поетично-музичним вечором...
1 Травня 2024 року - 21:51
27 квітня у Києві відбулася перша зустріч у форматі офлайн....