Росії навряд чи вдасться захопити Бахмут після активізації наступу, – ISW

Поділитися:

Армія РФ посилила наступ на українські позиції поблизу Богданівки, Часового Яру та Оріхово-Василівки.

Росіяни збільшили інтенсивність штурмів Бахмутана Донеччині. Зокрема, це сталося через те, що ПВК “Вагнера” отримали підкріплення та додаткові боєприпаси.

Про це йдеться у свіжому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Американські фахівці з посиланням на командира 127-ї бригади територіальної оборони Романа Грищенка повідомляють, що до Бахмута прибула додаткова частина “вагнерівців”. Саме й це призвело до посилення інтенсивності штурмів, додають в ISW.

За його словами, “українці не помітили жодних ознак того, що “вагнерівці” мають намір покинути місто, а посилення обстрілу, ймовірно, свідчить про те, що вони отримали більше боєприпасів”.

Аналітики ISW повідомляють, що станом на 8 травня російські окупаційні війська досягли незначного прогресу в межах Бахмута. За словами засновника ПВК Євгена Пригожина, “Вагнер” просунувся в місіт на 280 метрів, а нібито українські сили контролюють 2,37 квадратних кілометрів міста. Також фахівці додають: російські блогери заявили, що війська РФ посилили наступ на українські позиції поблизу Богданівки, Часового Яру та Оріхово-Василівки.

Крім того, речник Східного угруповання військ України полковник Сергій Череватий напередодні повідомив, що армія РФ здійснила 29 штурмів на Бахмутському напрямку. Своєю чергою, активізація артилерії ворога вказує на те, що російські сили в цьому районі “не відчувають суттєвої нестачі боєприпасів, незважаючи на нещодавні заяви Пригожина”.

Нагадаємо, ватажок терористів “Вагнера” заявив про начебто відвод військ з Бахмутського напрямку через нестачу боєприпасів.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи